Se zlatem na věčné časy


Zdroj:  https://www.novinky.cz/koktejl/289003-extravagantni-ind-si-poridil-kosili-ze-zlata-za-pet-milionu.html

Extravagantní Ind si pořídil košili ze zlata za pět miliónů

Pro běžného smrtelníka je košile z ryzího zlata za téměř pět miliónů korun nejspíše zhýralostí, Ind jménem Datta Phuge to ale považuje za skvělou investici. Podnikatel, který je ve svém okolí známý velkou láskou k tomuto cennému kovu, si tímto podle svých slov splnil svůj sen a košili dokonce plánuje běžně nosit.

Video

Video

 

BEZ KOMENTÁŘE: Zlatá košile v hodnotě téměř pěti miliónů korun

Dnes 17:01 - Pimpri

Na vytvoření košile o váze 3,5 kilogramu pracoval tým zlatníků 18 hodin denně po dobu 15 dní. Indův nejnovější módní doplněk je vybaven ještě šesti knoflíky z krystalů Swarovski a stylovým páskem.

„Zlatá košile byla jedním z mých velkých snů. Vylepší to mou pověst milovníka zlata. Lidé si kupují auta nebo jezdí na dovolené, pro mě je největší vášní zlato,“ řekl Phuge indickému deníku Pune Mirror.

Košile v přepočtu za 4,7 miliónu korun je významnou částí Indovy kolekce, ve které má mimo jiné 25 prstenů, 10 náhrdelníků nebo náramkové hodinky. Celkem více než 10 kilogramů zlata tak nemá extravagantní Ind v tradičních investičních cihličkách, ale v produktech, které může sám nosit. O své bezpečí se ale nebojí. „Ven chodím obklopen bodyguardy,“ uvedl Phuge.

 

Keltské zlato a jantarové šperky vydala 2600 let stará hrobka

Němečtí archeologové odhalili nedotčenou, 2600 let starou keltskou hrobku. Našli v ní kromě ostatků dávné šlechtičny i její překrásné zlaté a jantarové šperky. Vzhledem k velmi dobrému stavu, v jakém se artefakty zachovaly, si vědci slibují, že se jim podaří rozšířit znalosti o rané keltské kultuře.

Zlaté šperky nalezené v hrobě nedaleko kopce Heuneburg u jihoněmeckého Herbertingenu.

FOTO: Památkový úřad Bádenska-Württembergska

Dnes 20:17

Podzemní hrobku o velikosti čtyřikrát pět metrů s dubovou podlahou objevili archeologové nedaleko kopce Heuneburg u jihoněmeckého Herbertingenu. „Pro nás je to milník při rekonstrukci sociální historie Keltů,“ citoval německý Spiegel archeologa Dirka Krausse.

Zachovalá dubová podlaha umožnila určit přesně stáří hrobu na základě letokruhů. Tak přesné datování není většinou u keltských hrobů možné, protože se po Keltech nedochovaly písemné záznamy a předměty ze dřeva a hlíny se většinou nedochovaly.

V hrobce byla pohřbena žena, zřejmě příslušnice kmenové aristokracie. Nicméně bližší informace si slibují vědci od série laboratorních testů. Celá hrobka vážící 80 tun byla v úterý vyzdvižena s pomocí jeřábů a převezena do výzkumného ústavu v Ludwigsburgu. První výsledky výzkumu hrobky mají být zveřejněny v červnu příštího roku a s jejich vystavení i pro veřejnost se počítá až v roce 2012.

 

Zlaté Bentley

https://www.youtube.com/watch?v=nxgUaeUj4so

 

 

Nový hit milionářů: zlaté záchodové štětky

Máte ve svém okolí nějaké snobské zbohatlíky a máte přebytečných deset tisíc korun na to, abyste jim udělali radost? Nikomu jinému totiž asi pocit uspokojení zlatá záchodová štětka nepřinese. Podle výrobců je po ní však vysoká poptávka a ještě před Vánocemi bude první várka několika stovek kusů vyprodána.

Zlatá štětka se stala hitem milionářů.

FOTO: www.pioneerlinens.com

úterý 2. listopadu 2010, 16:06

Záchodová štětka pokrytá vrstvou 24karátového zlata je vyráběná ve Španělsku značkou Windisch. Navzdory tomu, že cena lehce přesahuje deset tisíc korun, štětka se prodává jako o život. Hlavními kupci jsou prý majitelé luxusních jachet.

Firma garantuje, že stojan ani štětka samotná nezrezaví a neztratí nic ze svého lesku. Stačí prý vždy jen otřít a zašlá, matná barva nehrozí. Štětka zvaná Rock Star se už dostala i na americké trhy, a tak je zřejmě postaráno o nejpodivnější luxusní dárek pod stromečky pro rok 2010.