Se zlatem na věčné časy


Táto stránka Vám představuje různé informace, spojené s investováním do drahých kovů.

    Proč v poslední době výrazně stoupá zájem o investice obecně a zejména o investice do zlata a dalších drahých kovů? Nabízím odpovědí odborníků a jiné informace na toto téma.

Dlouho jsem hledala s kterou společností si navázat na spolupráci a našla jsem společnost Emgoldex, kterou ráda představím.

101010 Seznameni s Emgoldex.doc (316,5 kB)

www.gold4all.emgoldex.com

 

www.youtube.com/watch?v=3VnSGTIIZEU

 

Odkaz na zásilku:
https://www.uschovna.cz/zasilka/AP9IENZAZ97UHNVY

Kód zásilky: AP9IENZAZ97UHNVY
Velikost zásilky: 16.2 MB
Uloženo do: 17.01.2011

Soubory v zásilce:
        01.11.10 PREZENTACE EMGOLDEX CZ 2.ppt (15.9 MB)         101010 Seznameni s Emgoldex.doc (317.5 kB)

 

Nahrávka prezentace společnosti Emgoldex v RJ ze dne 2.1.2011:

https://depositfiles.com/files/sgdb8ykkh


Výhody investičního zlata jsou:

  • Zlato je základní prostředek k zachování hodnoty v čase
  • Investiční zlato je osvobozeno od DPH
  • Zlato uchovává v malém množství vysokou hodnotu
  • Zlato znamená stabilitu, nepodléhá korozi, nestárne
  • Zlato je téměř nezničitelné
  • Zlato neztrácí kupní sílu,chrání uložené peníze před inflací
  • Zlato je majetek se kterým lze snadno manipulovat
  • Zlato je nejlepším platidlem
  • Zlato je sázka na jistotu
  • Zlato je velmi likvidní
  • Zlato je velmi lukrativním dárkem k slavnostním příležitostem
  • Obchodování se zlatem má více než 5000letou historii

Zlato - symbol bohatství a moci

 Zdroj: https://www.finance.cz/kapitalovy-trh/informace/komodity/zlato/

Zlato provázelo lidské pokolení od nepaměti a je pevně svázáno s jeho historií. To potvrzuje i skutečnost, že bylo prvním kovem zmíněným v Bibli. V minulosti se stalo synonymem bohatství a moci a dnes tomu není jinak.

 

Zlato je vzácným kovem, který se vyznačuje výbornou tepelnou a elektrickou vodivostí, tažností a kujností. Dále pak vysokou hustotou, přičemž je prakticky nezničitelné. Veškeré v minulosti vytěžené zlato je stále v oběhu, a pokud bychom jej shromáždili na jediném místě, dostali bychom krychli s velikostí hrany asi 22 metrů a váhou přes 200 tisíc tun. Jeden gram zlata je přitom možné rozklepat do plechu o neuvěřitelné ploše jeden metr čtvereční.

 

Kde se těží zlato?

Nejvýznamnějším státem dominujícím v oblasti těžby zlata byla Jižní Afrika, která na počátku 70. let těžila 67,7% celosvětové produkce. Svůj monopol však ztratila a byla na první příčce vystřídána Čínou. Na druhém místě jsou Spojené státy a bronzovou medaili drží Austrálie. Zlato je získáváno primárně ze zemské kůry, přičemž doly se vyskytují na všech kontinentech kromě Antarktidy, kde je těžba zakázána. V současnosti je po celém světě v provozu asi 400 dolů. Celková roční produkce (tvořená těžbou a recyklací) je přitom kolem 2 500 tun. V následujících letech bychom se pak měli dočkat poklesu produkce. Hlavním důvodem je neúspěch při hledání nových dolů. Jejich zprovoznění je navíc během na dlouhou trať, obvykle totiž trvá kolem 10 let.

 

Jak investovat do zlata?

Existuje řada rozličných způsobů, pomocí nichž lze do zlata investovat. V minulosti patřil k nejpoužívanějším nákup zlatých slitků, mincí či cihel. Dnes je možné realizovat investici mnohem elegantnější cestou a to pomocí futures kontraktů.

Nejpopulárnější burza pro obchodování s futures na zlato je New York Mercantile Exchange (NYMEX; nově součást CME Group), na které se obchoduje s kontraktem o velikosti 100 trojských uncí (asi 3,3 kg). V porovnání s investicí do slitků mají futures několik zásadních výhod:

  • minimální transakční náklady (odpadá nutnost sejfů apod.)
  • téměř okamžitá likvidita (futures na zlato je možné prodat třeba po minutě držení;rozdíl mezi nákupním a prodejním kurzem je přitom minimální)
  • relativně nízký vstupní kapitál (futures se obchodují na páku, není tedy nutné skládat celou hodnotu drženého zlata, ale jen zlomek; u kontraktu na 100 uncí, který má při kurzu zlata 800 USD za unci hodnotu 80 000 USD je výše zálohy pro krátkodobé obchody kolem 2 500 USD)

 

Základní faktory ovlivňující cenu

Není překvapením, že jedním z nejvýznamnějších faktorů je kurz amerického dolaru. V případě znehodnocování zelené bankovky cena zlata roste a naopak. Klíčovým prvkem je i úroveň inflace ve světě. Zlato je považováno za uchovatele hodnoty, a proto se při rostoucí inflaci stává oblíbenou investicí, což se následně projevuje i růstem jeho ceny. Podobná situace nastává i při finančních, politických a jiných krizích. V prostředí zvýšené nejistoty ve světě je zlato jako ryba ve vodě.

V neposlední řadě je nutné zmínit i vztah nabídky a poptávky. Pozornost investorů by se měla na straně poptávky zaměřit především na šperkařství a velikost investiční poptávky. Na straně nabídky pak na podíl zlata v rezervách centrálních bank, úroveň recyklace zlata, na nově objevená naleziště a výši roční světové produkce.


U zlatých investičních mincí je garantem ryzosti emitující stát


Cena zlata

Klíčovou referenční hodnotou je pro cenu zlata tzv. "London Gold Fixing", který jak už napovídá název se stanovuje v Londýně. Aktuální cena zlata se mění 2x denně (zhruba v půl jedenácté a ve tři hodiny odpoledne londýnského času) a najdete ji, spolu s grafy ukazujícími vývoj ceny v nedávné době, např. na kitco.com.
Aktuální světová cena zlata, za kterou se prodává na burzách, je platná jen pro velké zlaté slitky standardu LBMA (London Bullion Market Association) a pro obchody o objemu minimálně 1000 trojských uncí (tj. 31,1 kg, cca 15 miliónů korun). Při běžných obchodech (cca do miliónu korun) nepořídíte zlato za cenu nižší než 5–7 % nad aktuální světovou cenu (náklady výrobce, doprava, poplatky za směnu, marže obchodníka atd.), při malých obchodech (desetitisíce korun) bude tzv. premium (přirážka ke světové ceně zlata) ještě vyšší.

lbma Zlatý fixing byl zaveden v roce 1919 a stanovuje se zhruba následovně. Aktuální cena zlata, hodnota fixingu, se stanovuje dvakrát denně. Určuje jí pět pověřených členů mezinárodní organizace LBMA. Jsou to: Bank of Nova Scotia Mocatta, Barclays Bank Plc, Deutsche Bank AG, HSBC Bank USA, NA and Société Générale. Předsednictí kašdoročně rotuje.
Klienti vznášejí objednávky a členové fixingu je shromašďují a pak předají svým reprezentantům ve fixingu. Cena je pak určena podle toho, zda pro určitou cenovou hladinu je více kupujících nebo prodávajících. Během tohoto procesu mohou klienti měnit své objednávky. V takovém případě příslušný člen fixingu zvedne vlaječku, aby naznačil ostatním členům, še svoji objednávku mění. Dokud je některá vlaječka zvednutá, cena není "fixována".

four

Investiční zlato a zlaté mince

Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem.

Zlaté mince a cihly jsou jediným bezpečným způsobem investice do zlata. Se vstupem do EU padají celní a devizová omezení, ohlašovací povinnosti. Zlato je osvobozeno od DPH.


Diskusní téma: Úvodní stránka

Datum: 25.01.2010

Vložil: Marian

Titulek: Velmi hezký web

Je tady mnoho zajímavých informací. Díky

—————

Datum: 08.11.2010

Vložil: Pepa

Titulek: Re: Velmi hezký web

www.kb-vision.cz

—————

Datum: 04.12.2010

Vložil: Natálie

Titulek: Velmi hezký web

Děkuji za přispěvek. Společnost KB Vision také dobře znám. Před tím než jsem si vybrala právě společnost Emgoldex, seznámila jsem se a to důkladně s nabídkou desítek společností, které pbchodují s drahými kovy a to nejen na našem trhu a všem mohu vřele doporučit právě Emgoldex. Proč? Tady je jedinečná možnost si vytvořit zlatý kapitál za doporučení dalším zákazníkům. Ceny máme nejnižší široko-daleko. Nevěříte? Podívejte se na https://www.gold4you.emgoldex.com/gs/ Jestli znáte něco lepšího, podělte se touto informací s ostatními. Děkuji

—————


 

Paper money eventually returns to its intrinsic value – zero“. Voltaire (1694-1728)

 

"Papírové peníze se dříve nebo později vrátí ke své skryté podstatě - k nule!"


Přesnou kopii tohoto zlatého nugetu, který byl nalezen v Austrálii, uvidíte na výstavě České zlato v Praze